U bent nu hier: Home / Specialistische Reiniging / Reinigen Zonnepanelen

Reinigen zonnepanelen Zwolle

schoonmaakbedrijf zwolle reinigen zonnepanelenHoe vaak moet je zonnepanelen reinigen?

Dat hangt af van de plek waar u woont. Omdat het in ons land met enige regelmaat regent, spoelen de panelen vanzelf schoon.
Een plek waar meer stof is, is het slimmer om het wat vaker te reinigen. Wij adviseren om minimaal één keer per vijf jaar de panelen schoon te maken. Dit kunt u zelf doen, maar pas dan wel goed op uw eigen veiligheid. Vaak bevinden de panelen zich op grote hoogte en moeilijk bereikbare plaatsen.

Hoe en met wat kunt u zonnepanelen reinigen?

Water, gewoon met water. Bijtende en schurende schoonmaakmiddelen zijn uit den boze. Logisch toch, u wil geen krassen op uw dure aanschaf. Let vooral op de laagste kant van de panelen. Daar hoopt zich vaak vuil op.

Wanneer kun je zonnepanelen het beste reinigen?

Het beste moment om uw panelen schoon te maken is in maart of april. Omdat vanaf deze periode in de regel de zon het meeste schijnt, heeft u het meeste plezier en rendement van uw schone installatie. Het beste is om de panelen niet schoon te maken wanneer het heel erg warm is. De kans is dan aanwezig dat er ongewenste strepen onstaan. Vergelijkbaar met het wassen van uw ramen in de volle zon.

Waarom is het slim om zonnepanelen te reinigen?

Zonnepanelen wekken energie op, dat wist u natuurlijk al. Wist u dat schone zonnepanelen een hoger redement hebben? Wanneer u één keer per jaar ons de boel laat schoonmaken dan verdienen wij onszelf weer terug!

Wat kost zonnepanelen reinigen?

Dat hangt van heel veel factoren af. We komen graag even bij u kijken en maken met plezier een offerte.

Neem vrijblijvend contact op